09 243 54 31 info@x-careinmotion.be

Vraag het aan onze projectverpleegkundigen en ze gaan het volmondig beamen: projectverpleging is een heerlijke job. Maar waarom precies? We vroegen het hen en delen hun top 5 graag met jou!

Variatie in je job

Beeld je in dat je net afgestudeerd bent en je kunt jezelf niet voorstellen de komende 10 jaar op dezelfde afdeling dezelfde verpleegkundige taken te verrichten, dag in, dag uit. Of misschien ben je gewoon niet in staat om te kiezen: wil je in een ziekenhuis werken, of vond je de stage in de thuisverpleging ook geweldig? Of misschien ben je al jaren werkzaam als verpleegkundige, maar voel je de behoefte aan een nieuwe uitdaging.

In dat geval kan projectverpleging je perfecte uitweg zijn. Je werkt aan projecten met een duur van 3 tot 9 maanden, waardoor je de kans krijgt om regelmatig van ‘job’ te wisselen zonder je zorgen te maken over je werkzekerheid, omdat je bij X-Care in Motion een vast contract voor onbepaalde duur hebt. De ene keer werk je op een geriatrische afdeling, dan in een woonzorgcentrum, vervolgens op een arbeidsgeneeskundige dienst, of misschien zelfs op een cardiologie- of psychiatrische afdeling. Wij luisteren naar jouw wensen en verwachtingen en vinden projecten die perfect bij jou passen.

Je ontmoet nieuwe mensen

Ben je sociaal en wil je een uitgebreid sociaal netwerk opbouwen? Als projectverpleegkundige ontmoet je voortdurend nieuwe mensen, maak je nieuwe vrienden en leer je de beste werkwijzen van steeds nieuwe collega’s. Overal waar je komt en weer vertrekt, bouw je je sociale netwerk verder uit.

Je ondersteunt de zorgsector maximaal

Als projectverpleegkundige breidt je jouw kennis continu uit doorheen de projecten die je doet, en die kennis deel je dan weer op het volgende project. Bovendien wordt je telkens ingezet op die plaatsen waar de nood op dat moment hoog is. Hierdoor ondersteun je maximaal de zorgsector en geef je ademruimte aan de vaste medewerkers van de afdelingen waar jij tijdelijk komt ondersteunen.

Je kan een expert worden

Je wil niet gewoon verpleegkundige zijn, neen, je wil een expert worden die van alle markten thuis is. Als projectverpleegkundige kan je kiezen voor heel gevarieerde projecten, maar ook projecten binnen een bepaalde specialisatie zodat je een echte expert wordt. Heb je bijvoorbeeld een passie voor het operatiekwartier? Wij laten jou graag proeven van meerdere projecten op verschillende OK afdelingen. Ondervind de verschillen tussen ziekenhuizen, ontdek andere procedures en technieken en wordt zo een échte expert.

Je hebt veel flexibiliteit

Projectverpleging vraagt veel flexibiliteit van jou (telkens een nieuw team, nieuwe opdracht, je telkens weer aanpassen) maar je krijgt er ook veel flexibiliteit voor terug. Als projectverpleegkundige is het bijvoorbeeld perfect mogelijk om jouw verlof ‘op te sparen’ doorheen het jaar om dan een langere reis te maken tussen twee projecten in. Bovendien raadplegen we altijd jouw wensen voordat een nieuw project begint, zodat we optimaal rekening kunnen houden met jouw vooraf geplande vakantiedagen.

Los van deze 5 redenen noemden ze ook nog de opleidingsmogelijkheden, ondersteuning door fieldcoaches, de warme familie van X-Care in Motion waarin je terecht komt en de leuke teambuildings.

Kan het ook jouw droomjob zijn? Contactez-nous zodat we jou alle info kunnen geven.

Terug naar blog

Relevante blog posts

Er zijn nog geen relevante blog posts

fr_FRFR